HVORDAN SER MAN OM PENGESEDLENE ER FALSKE!

HVORDAN SER MAN OM PENGESEDLENE ER FALSKE!

Lær hvordan du kan se om pengesedlene er falske. Aldri bli lurt igjen!

Falske sedler er vanligere enn du tror. Det er når banken avslår dem at du forstår du har blitt lurt! Du har kanskje ikke engang sett de før … men bedre føre var enn etter snar! Les videre for å finne ut hvordan du kan oppdage falske pengesedler.

Den dag i dag, selv om kontanter er 100 % trygge (iht. Den europeiske sentralbanken), har teknologiens innovasjon hatt så store fremskritt at den dessverre også innoverer produksjon av, for eksempel, falske pengesedler.

For å unngå å motta falske pengesedler som betaling i bedriften er det best å ha en maskin som sjekker sedlene. Den forteller om en seddel er falsk eller ikke. Men hvis du ikke har en seddelleser, eller du har mottatt en falsk seddel uten å være klar over det, her det noen tips her:

For å sjekke om den er falsk eller ikke:

TA PÅ DEN. Hvordan føles den? Teksturen må være sterk og fast. For å ikke glemme at seddelen også må ha noe påtrykk, slik som nummeret som angir verdien til seddelen og sidelinjene.

SE PÅ DEN. I lyset kan vi se et bilde av Europa. I det øvre vinduet er det et hologram som også viser Europa. Den skal også ha en sikkerhetstråd langs cirka halve seddelen og et vannmerke.

SNU DEN. Når du beveger seddelen, endrer fargene som angir verdien seg. Det fremstilles en metallisk/holografisk effekt. De lyse sonene blir mørke.

Hvis du ser at seddelen er falsk eller du har mistanke om at den er falsk (fordi du har sammenlignet den med en ekte seddel), har den seddelen ingen verdi.

Dette er hva Den europeiske banken anbefaler at du gjør:

  • Prøv å huske personen som ga den til deg. Hvis den ble gitt som vekslepenger i en butikk, kan du kanskje gå tilbake og bytte den. Hvis du ikke kan bytte den, eller den ikke var fra en virksomhet, kan du rapportere hendelsen til myndighetene. Selv om det kan være skremmende å rapportere den personen, er sannsynligheten stor for at du har tapt et visst beløp, og du vil forhindre at han gjør det til noen andre.
  • Hvis personen fremdeles står foran deg, be om et par minutter og ring politiet.
  • Hvis du har lagt merke til det senere, kan du ta seddelen til hvilken som helst filial der du blir informert om legitimiteten til den aktuelle seddelen (eller valutaen). Be om et bevis, for hvis den er lovlig, vil du ha pengene tilbake. Du kan også vise den på nærmeste politistasjon eller bankfilial.

Det er en forbrytelse å betale med en falsk pengeseddel, så IKKE returner den i omløp!

Kontakt oss
GRØNT NUMMER

Søk