Fem feil som er lett å gjøre når du bruker en minibank!

Fem feil som er lett å gjøre når du bruker en minibank!

Vær trygg ved minibanken med disse fem tipsene.

Selv med teknologiske fremdrift bruker alle sammen minibanker. De er raske og lettvinte. Men det er flere feil du kan gjøre når du bruker en minibank. Derfor skal vi lære deg hvordan du kan være trygg når du bruker minibanken!

Hvor det handler om penger er det alltid en sjanse for kriminalitet, men det bør ikke stoppe deg fra å bruke en minibank fordi du er redd! Du kan i stedet ta et par fornuftige forholdsregler slik at du kan være trygg når du bruker minibanken, og ikke ta noen risiko.

Sjekk omgivelsene

Hvis du befinner deg i et område hvor du ikke føler deg trygg, skal du lytte til magefølelsen! Vær fornuftig når du bruker en minibank. Prøv å unngå å ta ut penger sent på kvelden med mindre du er i et travelt strøk. Vi anbefaler at du holder deg unna minibanker som du ser i tomme, mørke smau eller områder uten sikkerhetstiltak.

Vær OBS på dine omgivelser til enhver tid slik at du kan være trygg når du bruker minibanken.

Inspiser minibanken

Vet du hvordan du kan gjøre det trygt å ta ut penger hvis du føler deg usikker på å ta ut penger fra en bestemt minibank?

For å se etter skimming-apparater er det tre spesifikke inspeksjonstiltak du kan utføre for å være trygg når du bruker en minibank:

  • Prøv å bevege pin-tastaturet – når du gjør det, kan du sjekke om det er del av minibanken eller om det er løst …
  • Prøv også å bevege plastdelen som sitter rundt sporet for bankkortet.
  • Skjul ALLTID pin-koden ved å holde hånden over tastaturet når du trykker inn koden – dette beskytter deg mot sniktittere eller eventuelle kriminelle kameraenheter som kan være i nærheten.

Hvis du ser noe som ikke er riktig, må du si ifra til banken eller personen som er ansvarlig for minibanken. I tilfelle noe skjer, eller du ser noe mistenkelig, finner du alltid nummeret for kundeservice på minibanken.

Skjul pin-koden

Selv om det ikke er noen bak deg, (du kan aldri være sikker nok) er det fremdeles en god ide å være trygg når du bruker minibanken og skjule tastaturet når du trykker inn pin-koden. Tro det eller ei, men kriminelle kan sette opp kameraer i nærheten av minibanken bare for å ta opp pin-koder etter hvert som kundene trykker dem inn. Det er bedre å være føre var når det gjelder pengene dine.

Ta vare på kvitteringen

Datamaskiner KAN gjøre feil og minibankkvitteringen er bevis på din transaksjon, i tilfelle det er en feil som må rettes opp i. Du blir nok også overrasket over hva en kriminell kan gjøre med informasjonen på kvitteringen din, for eksempel navnet eller kontonummeret ditt. Det er best å ta vare på kvitteringen og makulere den når pengeuttaket er i orden.

Hold rede på dine pengeuttak

Det er overraskende mange mennesker som ikke holder rede på hvor mye penger de har tatt ut av minibanken.

Enkelte ganger kan det oppstå et problem med å ta penger ut av maskinen. Ingenting er helt perfekt, spesielt ikke maskiner. Men ikke få panikk! Det er lett å skylde på noen når dette skjer, men STOPP og tenk for du reagerer!

Som minibankleverandører ber vi om at når du opplever problem med en av våre minibanker, at du ikke legger alt ut på sosiale medier. Vi forstår hvor frustrerende det er, men vi er her 365 dager i året for å sørge for at du, kunden vår, er fornøyd og vi SKAL svare på spørsmålene du stiller oss så raskt som mulig.

Mesteparten av tiden er det ikke et problem med minibanken, men med banken eller at noen har tuklet med maskinen. Så SPØR oss direkte heller enn å svartmale oss i det offentlige domenet. VI ER IKKE KRIMINELLE!

Selvfølgelig er det alltid bedre å være føre var enn etter snar. Ikke bli for paranoid siden noen av minibankene har nye teknologier installert. Våre Euronet-minibanker har for eksempel en strekkodeleser installert (disse ser ut som små kamera!) slik at du kan ta ut penger kontaktløst med mobiltelefonen.

Moralen i historien – hvis du ikke er sikker – spør!

Problemer med å få ut penger? Ingen panikk! Her, i denne bloggen, er de beste trinnene å ta. Følg vår Twitter-feed for flere tips.

Vær trygg! Det lønner seg å undersøke hvordan du kan holde deg trygg når du bruker en minibank! Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger flere råd! Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du kan takle problemer med pengeuttak, besøk vår blogg for råd eller se vår side med ofte stilte spørsmål.

Kontakt oss
GRØNT NUMMER

Søk