Hvis digitale betalingssystemer svikter, hvordan ville vi klare oss?

Hvis digitale betalingssystemer svikter, hvordan ville vi klare oss?

Hvis digitale betalingssystemer svikter, hvordan ville vi klare oss?

Teknologien gjør fremskritt hver eneste dag. Det du trodde var umulig for 20 år siden er på brinken av å være mulig nå. Hovedproblemet er at alle nå er utelukkende avhengig av teknologi slik at hvis noe går galt vet de ikke hva de skal gjøre! Tenk på det … hvis digitale betalingssystemer svikter, hvordan ville vi klare oss?

Tenk at det er en sen fredagskveld, arbeidsuken er unnagjort, og det eneste som står mellom deg og middagen er det tomme kjøleskapet. Du skynder deg til supermarkedet for å hente noen ingredienser og sveiper kortet ditt ved kassen. Katastrofen slår til da butikkbetjeningen forteller deg at det er en systemfeil, og at du ikke kan betale med kort!

Du har sikkert stått der i helt forbløffet. «Kan de virkelig svikte?»

Ja, det er sant. Svikt i kortbetalingssystemer kan skje like lett som det er å miste signalet på mobiltelefonen. Men, ingen panikk, verden har ikke gått under ennå … du kan fremdeles bruke kontanter.

Selv om kortbetalingssystemet svikter betyr det ikke at minibanksystemer har sviktet … gå til nærmeste minibank og ta ut så mye penger du trenger, gå tilbake og betal for middagen!

Kan teknologi svikte?

I løpet av de siste månedene har kreditt- og debetkortbetalingssystemer krasjet mange ganger i Europa. Dette har medført at kjøpere og forhandlere har vært i knipe ved kassaapparatet. Kunder har rapportert at de ankommer kassen for å få kortene sine avslått. Forhandlere var ikke i stand til å ta kortbetaling, som resulterte i et konstant kontantbytte eller nedgang i salg. Som du kan forestille deg, er det ikke ideelt at detaljister taper millioner pga. et par timers systembrudd …

Teknologien sviktet, og mange følte at de ikke hadde noen alternativ … dess mer vi er avhengig av teknologiske fremskritt, dess mer sliter vi når noe går galt.

Syntes du ikke at det er ironisk når du tenker på nylige overskrifter om «kontantløse samfunn»?

Kontanter redder dagen!

La oss være ærlige, kontanter er det eneste alternativet når digitale betalingssystemer svikter. Kontanter er universelle. De kan brukes hvor som helst av hvem som helst uansett alder, kjønn eller økonomisk situasjon.

Ikke misforstå oss, teknologi er bekvemmelig, men bekvemmelighet er en av grunnene til at noen bruker mer enn de har råd til. Ulempen med kredittkort er at det er lett at noen bruker mer penger enn de har råd til ved å «tappe» det kontaktløse kortet for penger.

Kontanter er fremdeles nyttig ved mindre innkjøp, og det er den mest direkte formen for betaling. Det er noe teknologien kan falle tilbake på!

Kontakt oss
GRØNT NUMMER

Søk